maandag 1 december 2003

Lief Blog,

Van mij mogen er elke dag premiers op bezoek komen. Ze hadden Joska Fischer geregeld in Brugge... maar wij hadden Raffarin! En nog twee Franse ministers en een hele rits regeringsafgevaardigden. Spannend!! Het halve franse kabinet op bezoek....
Ongelooflijk, wat een voorzorgsmaatregelen! De Franse security was al een dag of drie aanwezig op de campus, en toen we om 4 uur naar het Auditirium moesten, stonden daar ineens van die elekronische poortjes en werden we gefouilleerd (sommige mensen wilden gewoon naar hun kamer, naast het auditorium - was tamelijk onmogelijk..).
Maar waar ik echt een beetje pissig over ben, is het feit dat toen we met z'n allen in afwachting van de komst van le premier ministre in de zaal zaten, er veiligheidsmensen met honden IN onze kamers zijn geweest! Dat vind ik dus echt niet kunnen! Als ze willen checken of we bommen onder ons bed hebben, kunnen ze ons daar op zijn minst vantevoren van op de hoogte stellen, niet?
De juristen hier hebben ons er al even op geattendeerd dat dit in strijd is met artikel 12 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens... en iedereen is erg beledigd. Kamers tenslotte prive!!!

De speech was gaaf, die man kan wel praten zeg. Maar al zijn maniertjes en gebaren schreeuwen
mediatraining. Niks natuurlijks aan! Maargoed. Hij heeft ook weinig wereldschokkends gezegd (geen "Brussels, we want our money back", dus helaas). Wel ging hij uitgebreid in op de redenen van Frankrijk om het Groei- en Stabiliteitspact naast zich neer te leggen, ging dat uitgebreid verdedigen, wat hem op aardig wat verontwaardigd gesnuif uit de zaal kwam te staan.
Maar wat ie wel deed, was vragen beantwoorden! Echt, serieus beantwoorden. Geen politiek gedraai en geen "Dat is een goede vraag. Helaas heb ik niet de tijd m er op in te gaan". Gewoon degelijke antwoorden op goede vragen, wat een verademing!

En nu ben ik slaperig. En het is pas kwart over acht...
Nog 19 nachtjes, dan ben ik weer in NL!!

- Else

Geen opmerkingen: