maandag 9 februari 2004

Lief Blog,

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan! Al om 9.15 uur...
Veel met de negotiation game bezig geweest: het eerste geheime weekly report - waarin wij onze strategie uit de doeken doen en beschrijven wat we al dan niet hebben bereikt- moest worden ingeleverd bij Dominika, de onderwijsassistente.
Jurgita had met veel gevoel voor humor en diplomatie in twee pagina's beschreven wat allemaal hebben gedaan en ik moet zeggen dat ik er danig van onder de indruk was... wist niet dat onze meeting met de Presidency zó vruchtbaar en verhelderend was geweest...?! Echt geweldig.
Verder heeft de "Commissie" vandaag het officiele voorstel voor de directive concering the conditions of access to the Internal Market of organic chemicals gepubliceerd en het is éen en al milieubescherming wat de klok slaat. Daar zijn wij als Ierland he-le-maal niet blij mee!! Bovendien meent de Commissie - door het subsidiariteitsbeginsel toe te passen - dat alle taken op het communautaire niveau moeten worden geconcentreerd "om de Lidstaten niet te belasten", ja kom nou!! Daar denken wij Ieren heeeel anders over! En dan heb ik pas de eerste twee van de 29 pagina's gelezen. Dat wordt lachen!!

Nu naar de bar want het is Bulgaarse avond....!

Morgen meer,
- Else

Geen opmerkingen: