vrijdag 9 januari 2004

Lief blog,

Nu was ik reeds geruime tijd fan van de Nordic countries, maar na vandaag kunnen ze echt niet meer stuk!! En we hebben pas het eerste onderdeel van de "Nordic Day" gehad!

Het begon allemaal vanmiddag rond half vier in de Natol Inn, het cafe naast de bieb, en op het volley- en voetbalveld er achter. In groepen van vijftien (wij waren natuurlijk Denemarken, Denemarken rules, namelijk) moesten we allereerst de "Groenland Estafette" doen. Groenlanders drinken namelijk een beetje veel en gaan dan raar lopen, legde Katja uit, dus dat moesten wij ook doen: in tweetallen heel hard naar een flesje rennen (door de kniehoge sneeuw..), dat zo snel mogelijk naar binnen klokken, het flesje op de grond zetten en met je wijsvinger in het flesje tien rondjes om het flesje rennen. Daar ga je wel raar van lopen ja. Volledig gedesorienteerd rende iedereen compleet de verkeerde kant op, en hoe je ook probeert, het lukt gewoon echt niet om bij te sturen! Grote hilariteit, dus.

Vervolgens moesten we naar het volgende onderdeel lopen. Het was al redelijk donker aan het worden, zeker als je midden door het bos moet, dus wat hadden onze schatten van Nordics bedacht...? Ze hadden om de vijf meter kaarsjes in de sneeuw gezet om ons de weg te wijzen.... dat was toch een prachtig gezicht!!!! Een besneeuwd bos, in de schemering, met een rij kaarsjes zo ver als je kunt kijken... het is serieus een van de mooiste plaatjes aller tijden.

De kaarsjes leidden ons de smalle houten trappen af, door het bos en naar het meertje bij het paleis. In de dikke laag sneeuw op het ijs hadden Kaja en Thorsten een soort curlingbaan gemaakt, de opdracht was zoveel mogelijk 'ballen' -die gemaakt waren van bevroren waterballonnen!- binnen een bepaalde cirkel te schuiven, zonder de kaarsjes die natuurlijk hartstikke in de weg stonden omver te gooien. Dikke pret!

Vervolgens ploeteren door de sneeuw en glibberen over de weggetjes naar ons Griekse tempeltje, waar Charlotte ons uitlegde dat we een sprookje moesten verzinnen en uitbeelden, waarin de volgende elementen voorkwamen: een mooie prinses (dat werd Benoit), een trol (Vanessa), het getal drie en -omdat wij Denemarken waren - de kleine zeemeermin.
Aangezien de rechtencolleges van vorig semester en met name de cases al vaker goed materiaal voor de nodige hilarische varhalen zijn gebleken, werd daar ook nu naar hartelust op gevarieerd: De mooie prinses, die werkte voor Sabena (gespeeld door Sabina die erg overtuigend een vliegtuig nadeed), maar eigenlijk voor Scientology in de UK wilde werken, maar het land niet in mocht van de engelse trol (Vanessa), werd toch naar binnen gesmokkeld door de Kleine Zeemeermin, happy end. Oh ja, aan boord van het vliegtuig bevonden zich drie terroristen en het vliegtuig vloog drie rondjes boven de Rode Zee, ofzoiets. Meligheid alom.

Onderweg naar het volgende onderdeel werd de rust in het donkere bos wel zeer ruw verstoord door Rudolf het Rendier (angstaanjagend goed gespeeld door een zeer hard brullende Johan, met een bruin geverfd gezicht, de bekende rode neus en een muts op zijn kop waar twee enorme takken uit staken!) die ineens vanachter een boom te voorschijn sprong en ons on-ge-loof-lijk de stuipen op het lijf joeg. Aangekomen bij het laatste onderdeel, legde Rendier nummer 2 (Mikko) aan ons uit dat we op het rendier gingen jagen: met sneeuwballen welteverstaan (arme Johan...) en m vervolgens opeten (grote schaal met Laplandse hapjes op Johans rug). Ontzettende pret, dus!

Teruggekomen bij de Natol Inn lagen daar Zweedse gebakjes en hele warme Gluhwein met rozijnen.
Ontzettend gaaf was het, en ons park zag er zo mooi uit! En iedereen was vrolijk en ik heb zo verschrikkelijk hard lopen genieten dat ik bijna uit elkaar klapte van gelukkigheid!

Ga zometeen naar het diner (Nordic cuisine) en vervolgens gaan we stevig indrinken voor het feest van vanavond (naar goede Noorse gewoonte: drank is zo duur in de bars en cafes dat iedereen zorgt dat de nodige alcohol al elders gecomsumeerd wordt. Daartoe wordt de receptie ingericht als "Systembolaget" (= vreselijk ongezellige kale winkel waar men drank verkoopt), alwaar je met je ID (want je moet 26 zijn om alcohol te kunnen kopen op sommige plaatsen!!!) enkele Scandinavische biertjes kunt krijgen...

Wat een ontzettend gave National Day!!!!

Liefs,
Else

Geen opmerkingen: