woensdag 15 oktober 2003

Lief Blog,

Hoe gaat het daar in Nederland? Ik ben een beetje in een nationale 'mood' vandaag, ben lekker naar Nederlandse muziek aan het luisteren en ben ook in de stellige overtuiging dat Nederland een heel leuk en gezellig land is momenteel.
Zucht (lees: ik mis jullie!)!
Vanmiddag tijdens het college "Politics & Policies" kwam Nederland ook al ter sprake, in relatie tot de toetreding van de CEEC's (die onze prof erg aan het hart gaan) die op het programma staat voor mei volgend jaar. Onze prof is nogal betrokken geweest bij de onderhandelingen over landbouwsubsidies en structural funds voor de toetredende landen en was een beetje pissig over het feit dat de huidige lidstaten de hand zo op de knip houden. "You should have seen the dutch prime minister and the dutch minister for finance, it was just like in the eighties, when Margaret Thatcher was still waving her purse!"
Balkenende die boos met zijn handtas om zich heen staat te slaan vond ik wel een mooi beeld...

Verder is het vandaag de Litouwse/Letse/Est(land)se National Day, dus we hadden een Baltische lunch en een meeting met de ambassadeurs van deze staten. Deze zijn alle opmerkelijk jong trouwens (pas na de onafhankelijkheid had Estland een president van 33 en een minister van Buitenlandse Zaken van 26!!!), want men wilde natuurlijk geen 'oude garde' die met de Soviets te maken had gehad... Toen een Baltisch diner (lekkere vette haringen, bier, zwart brood, zuurkool, paddestoelen..) vanavond een Baltisch feestje in de bar, met muziek en traditionele dansen... dikke pret!!

Gelukkig maar, dat die nationaliteiten nog een beetje gevierd worden hier. Dat is nog steeds het interessantst aan het hele samenleven op deze campus! Sinterklaas gaat dus zekersteweten gevierd worden!!

En vrijdagochtend vertrekken we al naar Litouwen!!! Het wordt echt super, heb allemaal folders gezien van de plekken waar we heen gaan en het wordt een ontzettende gave reis... helaas zal mijn blogjelief een aantal dagen lang niet geupdate kunnen worden vrees ik...

Later!!
- Else

Geen opmerkingen: